De massage

Kennismaking/Intake

Over het algemeen is een intake van 30 minuten voldoende; deze tijd is nodig voor een korte uitleg van de holistische massagetechniek. Tevens bespreken we even kort je klachtenpatroon en of integrale holistische massage , eventueel aangevuld met lichaamsgerichte psychotherapie, iets voor jou zou kunnen betekenen.

Op basis hiervan maken we eventueel een vervolgafspraak.


Tijdens de sessie

Tijdens de massagesessie lig je op een comfortabele massagetafel. Samen zoeken we naar de plekken in je lichaam die blokkades vormen. Dit zijn gebieden die vaak wat harder, afgesloten en in meer of minder mate, pijnlijk zijn. De massage van deze plekken in je lichaam wordt afgewisseld met het masseren van andere delen zodat er een integratie ontstaat tussen de verschillende lichaamsdelen. Je kunt het zien als een reis naar de diepere lagen van jezelf en daar met je aandacht aanwezig te zijn. Door deze massagetechniek maak je meer contact tussen lichaam en geest. Mede door bewuste ademhaling, worden harde plekken zachter, afgesloten plekken gaan langzaam meer open en de aanwezige pijn wordt minder of verdwijnt. Er ontstaat ruimte om je fysieke, mentale en emotionele ongemakken te uitten en los te laten. Er onstaat meer helderheid over je zelf. Je wordt gezonder.


Einde van de sessie

Het einde van de sessie wordt altijd afgesloten met een korte ontspannende massage, eventueel met wat rustige muziek op de achtergrond om volledig weer tot rust te komen en ontspannen de massage te beeindigen en voldaan te vertrekken.

Aanbevolen wordt ook de dagen na de behandeling extra te drinken. (warm water). Door warm water worden de afvalstoffen goed en snel afgevoerd. Hierdoor duren eventuele reacties op de behandeling minder lang en zijn ze minder hevig