Ontmoet Jacques

Hartelijk welkom op deze ontmoetingspagina. Ik wil mezelf graag aan je voorstellen en je hier in het kort vertellen wat mijn visie, missie en passie is als integraal holistisch masseur en lichaamsgerichte psychotherapeut.

Sinds 2015 ben ik, na een vier jarige HBO studie via het Cordium te Nijmegen, afgestudeerd lichaamsgerichte psychotherapeut. In 2018 heb ik een tweejarige studie voor integraal holistisch masseur met succes afgerond. Daarnaast was ik tot oktober 2020 applikatiebeheerder voor de afdeling subsidieverlening van de provincie Gelderland.

Leven in het Nu, balans zoeken in het leven, bewust worden van jezelf en je omgeving zijn dingen die mij vaak bezig houden. Ik hou van veel bewegen, zoals flink wandelen met onze hond Spyke, fitnessen, yoga en natuurlijk op de eerste plaats van mijn vrouw Jose.
Mijn visie/passie,

Al voordat ik mijn studie begon voor lichaamsgerichte psychotherapeut, fascineerde mij de wijsheid, intelligentie en zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Een coachingsopleiding, veel lezen over het boedhisme is een start geweest waardoor ik steeds meer de positieve kanten en mogelijkheden van mijzelf ben gaan ervaren . Door die ervaring ben ik steeds enthousiaster geworden om mensen te begeleiden in hun proces van bewustwording van lichaam en geest. De opleiding tot lichaamsgerichte psychotherapeut was een prachtige studie om mezelf met mijn lagere en hogere Zelf beter te leren kennen.

Mijn interesse en reden om de holistische massage opleiding te volgen was dat ik vele raakvlakken ontdekte met psychotherapie. Deze wijze van masseren kan je goed helpen om meer bewust te worden van je fysieke, emotionele en mentale ongemakken/klachten, en je spirituele wensen. Je krijgt meer vertrouwen in het zelfherstellende vermogen van je intelligente lichaam en geest. Door herkenning en erkenning is het mogelijk om beter klachten te herkennen, en deze daardoor te verminderen of te laten verdwijnen. Wanneer we spanning en pijn werkelijk kunnen toelaten ontstaat er meer ruimte, plezier, bewustwording en dus gezondheid in je leven.